StoryEditor

Španieli by chceli mať podiel vo Volkswagene

16.01.2006, 20:00
Autor:
TASRTASR

Španielsky minister priemyslu José Montilla sa vyslovil za podiel svojej krajiny v nemeckom koncerne Volkswagen (VW). Táto téma sa dostala na program kvôli španielskej automobilke Seat, ktorá je dcérskou spoločnosťou VW. "Bolo by dobré, ak by vo VW bol nejaký španielsky akcionár," povedal minister dnes pre rozhlasovú stanicu Catalunya Informació. Dnes by sa mal totiž vo Wolfsburgu stretnúť so šéfom VW Berndom Pischetsriederom.
"Nerobím si žiadne starosti o životaschopnosti Seatu," povedal Montilla pred svojím odchodom. Do Wolfsburgu cestuje preto, aby sa oboznámil so stredne a dlhodobými plánmi, ktoré má VW so svojou španielskou dcérou.
Predák katalánskych odborov Josep Maria Alvarez sa prihováral za to, aby podiel vo VW získala sporiteľňa La Caixa. Minister k tomu povedal, že "nie je v jeho kompetencii, aby finančným inštitútom predpisoval, ktoré akcie majú kúpiť a ktoré nie". Dodal však, že by uvítal španielsky podiel vo Volkswagene. Montilla tiež zdôraznil, že o tejto téme vo Wolfsburgu hovoriť nechce. Na rozhovoroch s vedením nemeckého koncernu sa zúčastní aj minister práce regionálnej katalánskej vlády Josep Maria Rané.
Informovala o tom nemecká agentúra DPA.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. máj 2024 02:38