StoryEditor

Telefónica O2 Slovakia chce spustiť čím skôr komerčné aktivity

03.08.2006, 13:30
Autor:
TASRTASR
Budúci 3. mobilný operátor v SR, spoločnosť Telefónica O2 Slovakia plánuje spojiť sa so silnými a dôveryhodnými slovenskými partnermi, aby bola schopná rýchlo a efektívne vybudovať spoľahlivú sieť a čím skôr spustiť komerčné aktivity.

Budúci 3. mobilný operátor v SR, spoločnosť Telefónica O2 Slovakia plánuje spojiť sa so silnými a dôveryhodnými slovenskými partnermi, aby bola schopná rýchlo a efektívne vybudovať spoľahlivú sieť a čím skôr spustiť komerčné aktivity.
"Očakávame značné výhody plynúce z členstva v O2, divízii zastrešujúcej naše európske aktivity, a tiež z toho, že budeme môcť ponúknuť hmatateľné výhody zákazníkom, plynúce z integrácie aktivít v rámci Slovenska a Českej republiky," uviedol generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Telefónica O2 Czech Republic, a. s., Jaime Smith.
Výberová komisia v stredu rozhodla, že víťazom výberového konania na získanie licencie na prevádzkovanie tretieho mobilného operátora na Slovensku je spoločnosť Telefónica O2 Slovakia, s. r. o. Za licenciu na 20 rokov ponúkla 150 miliónov Sk.
Ďalšími v poradí sú spoločnosti Mobilkom Austria, ktorá podľa medializovaných informácií ponúkla 250 miliónov Sk. Tretí záujemca v poradí, konzorcium B Four, a. s., ktoré tvorí česká telekomunikačná spoločnosť Radiokomunikace a slovenská private equity skupina Penta, ponúkol 400 miliónov Sk.
"Zmarenie výberového konania v prípade, že by si to víťaz rozmyslel, alebo nezaplatil úhradu za frekvencie, nehrozí. V takom prípade úrad podľa zákona o elektronických komunikáciách začne konanie vo veci pridelenia frekvencií s ďalším úspešným účastníkom výberového konania podľa poradia stanoveného komisiou," zdôraznil hovorca Telekomunikačného úradu (TÚ) SR Roman Vavro.
TÚ sa pri stanovovaní váhy kritérií výberu zameral na to, aby víťaz priniesol predovšetkým rozvoj súťaže na trhu. Podľa kritérií, ktoré stanovil pred zverejnením výzvy na predkladanie ponúk do výberového konania na 3. mobilného operátora, malo váhu až 50 % kritérium "prispenie účastníka k posilneniu konkurenčného trhu v oblasti elektronických komunikácií" a naopak, najmenšiu váhu, len 5 % "ponúkaná výška jednorazovej úhrady za pridelenie frekvenčných blokov".

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 22:30