StoryEditor

VSE ukončila v Kechneci 1. fázu projektu za 200 miliónov Sk

09.02.2006, 16:33
Autor:
TASRTASR

Východoslovenská energetika (VSE), a. s., Košice pripojila v týchto dňoch k sieti vysokého napätia objekty v priemyselnom parku v Kechneci v okrese Košice - okolie. Ukončila tým 1. fázu jedného zo svojich najväčších projektov v oblasti budovania distribučných sietí za posledné obdobie.
Išlo o modernizáciu elektrickej stanice (ES) Haniska, vybudovanie 10 kilometrov dlhého 110 kV vedenia z Hanisky do Kechneca, postavenie novej ES v Kechneci vrátane 2 transformátorov a vybudovanie 22 kV prípojky do závodu strategického investora v Kechneci - Getrag Ford Transmissions.
VSE na tejto akcii vlani preinvestovala viac ako 200 miliónov Sk. Naplánovaná je aj 2. fáza projektu, ktorá zahŕňa modernizáciu ES Moldava nad Bodvou a postavenie nového 110 kV vedenia z Kechneca do Moldavy nad Bodvou. Táto fáza by mala byť dokončená v júli 2006 a vyžiada si náklady vo výške ďalších vyše 150 miliónov Sk.
"Okrem pozitívneho príspevku k rozvoju infraštruktúry nášho regiónu očakávame aj rast objemu distribuovanej elektriny. Technické kapacity umožňujú rast až o 250 GWh ročne. Skutočný nárast bude závisieť od druhu investorov v priemyselnom parku a ich reálnej spotreby. Rozšírenie distribučnej siete tiež výrazne zvýši spoľahlivosť a stabilitu siete VSE," dodal na margo projektu v Kechneci člen predstavenstva VSE Peter Birkner.
Pre VSE to bol najväčší technický projekt za posledné roky, navyše sa realizoval pod mimoriadne prísnym časovým harmonogramom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 08:11