StoryEditor

Spoločnosť Pressburg Centrum dosiahla v 1. polroku zisk 2,76 mil. Sk

02.09.2005, 15:06
Autor:
TASRTASR

Akciová spoločnosť Pressburg Centrum, ktorá je vlastníkom jedného z prvých biznis centier v Bratislave na nábreží Dunaja, sa v 1. polroku 2005 vymanila z červených čísel a zaznamenala zisk pred zdanením 2,76 milióna Sk. V rovnakom období vlani si zaknihovala stratu 9,91 milióna Sk.
Ako ďalej vyplýva z finančných výsledkov podľa slovenských účtovných štandardov (SAS), ktoré zverejnila Burza cenných papierov v Bratislave (BCPB), spoločnosť uzavrela prvých 6 mesiacov tohto roka s výrobou 3,55 milióna Sk pri rovnakom objeme tržieb z predaja vlastných výrobkov a služieb. Zisk z hospodárskej činnosti dosiahol úroveň 4,3 milióna Sk, z finančnej činnosti spoločnosť vykázala stratu 1,56 milióna korún.
Ku koncu júna 2005 podnik evidoval majetok v objeme 600,8 milióna Sk, ktorý bol na 87 % krytý z vlastných zdrojov. Neobežný majetok spoločnosť vyčíslila na 528,2 milióna Sk, obežný majetok predstavoval 72,6 milióna. Svoju činnosť financovala prostredníctvom záväzkov v sume 76,6 milióna Sk, z ktorých krátkodobé záväzky dosiahli 72,4 milióna korún. Z krátkodobých pohľadávok vo výške 70,7 milióna Sk pripadlo na pohľadávky z obchodného styku 55,8 milióna Sk.
V decembri 2003 začala revitalizácia objektu Pressburg Centra. Ako správca sa do nej zapojila spoločnosť J&T Global, ktorá s vlastníkom uzavrela zmluvu o realitnom developerstve. Areál na Pribinovej ulici v Bratislave, ktorého súčasťou sú okrem výškovej budovy aj podzemné garáže s vyše 22 000 štvorcovými metrami, pritom patrí v súlade s rozvojovým programom mesta k plánovanému modernému bratislavskému polyfunkčnému centru. Po rekonštrukcii by sa mal účel použitia centra rozšíriť aj o poskytovanie hotelových, reštauračných a obchodných činností, pričom časť sa bude dať naďalej prenajať ako kancelárske priestory.
Spoločnosť Pressburg Centrum sa zaoberá prenájmom priestorov. V minulosti pôsobila pod obchodným menom Slovakopress, a. s., nástupcom štátneho podniku s rovnakým názvom. K predmetu jej činnosti tiež patrí organizovanie kultúrnych podujatí, reklamná, inzertná a konferenčná činnosť. Majoritným vlastníkom Pressburg Centra je firma NAFF Property Limited, registrovaná vo Veľkej Británii.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 21:27