StoryEditor

MF SR plánuje zvýšiť komunikáciu s verejnosťou o vstupe do eurozóny

20.02.2006, 12:20
Autor:
TASRTASR
Okrem plnenia úloh, ktoré vyplývajú z Národného plánu pre zavedenie eura v SR v 1. polroku 2006 sa začnú vykonávať aktivity s dôrazom na informovanie spotrebiteľa o procese vstupu do eurozóny.

Okrem plnenia úloh, ktoré vyplývajú z Národného plánu pre zavedenie eura v SR v 1. polroku 2006 sa začnú vykonávať aktivity s dôrazom na informovanie spotrebiteľa o procese vstupu do eurozóny. Ich súčasťou je príprava komunikačnej kampane a kontinuálne informovanie verejnosti. Konštatuje sa v Správe o plnení Národného plánu zavedenia eura v SR, ktorú predložilo Ministerstvo financií SR na pripomienkové konanie.
Na tento účel bude podľa rezortu financií potrebné pripraviť výber agentúry, ktorá sa bude venovať komunikácii problematiky vo vzťahu k externému prostrediu. Na zvýšenie informovanosti o eure sa uskutoční Konferencia o vstupe SR do eurozóny. V 1. polroku 2006 budú vypracované viaceré analýzy o vplyve zavedenia eura na obyvateľstvo a podnikateľský sektor. Podnikateľov sa bude týkať aj etický kódex, v rámci ktorého sa firmy na základe dobrovoľnosti zaviažu, že nezneužijú konverziu na euro na neodôvodnené zvyšovanie cien. Keďže sa ako spoločným problémom pre niektoré pracovné výbory javí komunikácia a spolupráca s vyššími územnými celkami, splnomocnenec vlády SR pre zavedenie eura zorganizuje stretnutie na úrovni predsedov VÚC. Štatistický úrad SR zrealizuje prieskum verejnej mienky na tému zavádzania eura v SR.
Národný plán zavedenia eura v SR bol schválený uznesením vlády SR v júli minulého roka. V súčasnosti sa podľa neho uskutočňujú aktivity s cieľom zaviesť spoločnú európsku menu k 1. januáru 2009.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 04:10