StoryEditor

Ropa na ázijskej komoditnej burze nepokračovala v poklese

14.03.2007, 10:24
Autor:
TASRTASR

Ropa amerického druhu WTI nepokračovala dnes na ázijskej komoditnej burze v poklese, ktorý charakterizoval obchodovanie s ňou v utorok v New Yorku. Barel (159 litrov) WTI s termínom dodávky v apríli sa predával dnes predpoludním singapurského času po 59,24 USD, v prepočte 1 528 SKK, čo bolo o 33 centov viac, než v New Yorku na záver obchodovania. V utorok zlacnel jej barel o 98 centov.
V Londýne sa v utorok barel ropy Brent predával po 60,99 USD a zdražel o 9 centov. Za ostatné štyri obchodné dni ropa zlacnela o takmer 4 USD. Niektorí analytici uvádzajú, že ak zásoby ropy v USA za uplynulý týždeň klesli len slabo, dá sa očakávať, že v nasledujúcich dňoch zlacnie barel ropy na asi o 3 USD.
Jedným z faktorov rastu ceny ropy v Singapure mohla byť aj utorková správa Medzinárodnej agentúry pre energiu (IEA), v ktorej sa uvádza, že v budúcich mesiacoch bude musieť prísť na medzinárodný trh viac suroviny z nečlenských krajín ropného kartelu OPEC.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 00:36