StoryEditor

Minister Jahnátek sa chce častejšie stretávať zo zástupcami podnikateľskej sféry

18.07.2006, 16:00
Autor:
TASRTASR

O zameraní hospodárskej politiky a pokračujúcom zlepšovaní podmienok pre rozvoj podnikania v ďalšom období rokoval dnes minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek s predstaviteľmi Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) a Slovenskej živnostenskej komory (SŽK).
Minister sa vyjadril, že so zástupcami podnikateľskej sféry by sa chcel stretávať častejšie a podľa návrhu zúčastnených strán by sa tieto stretnutia mali konať raz za pol roka.
Účastníci hovorili o témach, ktoré by sa mali premietnuť do programového vyhlásenia vlády SR. Obe komory navrhujú, aby vyhlásenie zaručovalo vytváranie vhodných podmienok pre rozvoj ekonomiky, priaznivého a transparentného podnikateľského prostredia. Požadujú tiež zjednodušenie legislatívy a odvodov. "Týmto cieľom a témam prikladám rovnakú dôležitosť," konštatoval Jahnátek.
Predstaviteľov komôr minister vyzval, aby navrhli svojich zástupcov do poradných orgánov ministerstva hospodárstva, kde budú spoločne hľadať riešenia. Zároveň ich požiadal, aby po prijatí programového vyhlásenia vlády pomáhali a prispievali k napĺňaniu stanovených cieľov. Na záver dodal, že by ocenil ich konštruktívny prístup k tvorbe a neskoršiemu výkonu legislatívnych noriem, ktoré si vývoj vyžiada.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 13:39