StoryEditor

British Telecom prichádza na trh s kombináciou pevnej a mobilnej siete

10.06.2005, 16:28
Autor:
TASRTASR

Britská telekomunikačná firma British Telecom (BT) plánuje 15. júna vo Veľkej Británii odštartovať službu, ktorá kombinuje pevné a mobilné telefónne pripojenie. Telefón vyvíjaný pod názvom "Bluephone" je mobilný telefón, ktorý sa v byte alebo vo firemných priestoroch domu pomocou bluetooth automaticky pripojí k pevnej sieti, informovali o tom dnes nemecké noviny Financial Times Deutschland s odvolaním sa na zdroje blízke firme. Po opustení priestorov domu telefón opäť vyhľadá mobilnú sieť.
Kombinácia pevnej a mobilnej siete je prvým produktom tohto druhu. Koncern BT, ktorý nemá vlastnú dcérsku mobilnú spoločnosť, sa chce takto viac sústrediť na mobily. V súčasnosti sa 30 % telefonátov z domu realizuje mobilným telefónom. Tento krok zvýši tlak na ostatné spoločnosti ponúkajúce pevné pripojenie, ako je napríklad Deutsche Telekom, aby prišli na trh s podobnými produktmi. Informovala o tom nemecká agentúra DPA.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 01:43