StoryEditor

Od 1. januára 2007 bude na Slovensku platiť znížená sadzba DPH

03.07.2006, 11:33
Autor:
TASRTASR

Od 1. januára 2007 na základe politickej dohody Smer-SD, SNS a ĽS-HZDS budú platiť dve sadzby dane z pridanej hodnoty (DPH). Znížená sadzba by sa mala týkať napríklad liekov, uvažuje sa o niektorých základných potravinách a ostane aj 19- percentná DPH. Zostane druhý, kapitalizačný pilier, dôchodkového poistenia.
V rozhovore pre TASR to povedal dezignovaný premiér Robert Fico s tým, že o jej výške sa bude diskutovať a vyjednávať pri príprave programového vyhlásenia vlády. Pokiaľ ide o 2. pilier dôchodkového poistenia, nová koalícia bude iba reagovať na 20-miliardovú "sekeru" v Sociálnej poisťovni, ktorú "nechala" súčasná vláda. "Budeme reagovať aj na určité záruky. Ľudia, ktorí dali peniaze do fondov, nemajú ich ničím zaručené. Ak fond zle zainvestuje, nikto mu nikdy žiadne peniaze nedá. Ak náhodou spoločnosť skrachuje, nedostanú ani korunu," konštatoval Fico. Priznal sa, že nevstúpil do 2. piliera dôchodkového sporenia. Odôvodnil to tým, že mu neverí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 21:33