StoryEditor

Nokia a Intel chcú WiMAX ako štandard pre mobilné telefóny

10.06.2005, 12:24
Autor:
TASRTASR
Najväčší výrobca mobilných telefónov, fínska Nokia sa s výrobcom čipov Intel dohodla, že sa budú spoločne usilovať o zavedenie technológie WiMAX ako nového štandardu pre mobilné telefóny.

Najväčší výrobca mobilných telefónov, fínska Nokia sa s výrobcom čipov Intel dohodla, že sa budú spoločne usilovať o zavedenie technológie WiMAX ako nového štandardu pre mobilné telefóny. WiMAX - bezdrôtový prístup podobný štandardu Wi-Fi, by tak telefóny mali používať na širokopásmový prístup do internetu.
Intel už vyvíja riešenia pre WiMAX dlhší čas a je presvedčený, že je štandardom pre širokopásmové pripojenie, ktoré by malo úplne nahradiť Wi-Fi.
Nokia zaznamenala dopyt po štandarde WiMAX zo strany mobilných operátorov, pre ktorých dodáva aj multimediálne telefóny 3. generácie s rýchlym prístupom do siete. Spoločnosť verí, že sa tu WiMAX môže stať plnohodnotným doplnkom pre siete tretej generácie.
Informovala o tom agentúra Reuters.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 06:29