StoryEditor

Lízingová spoločnosť B.O.F. predala dlhopisy za 500 mil. Sk

04.10.2005, 16:46
Autor:
TASRTASR

Lízingová spoločnosť B.O.F., a. s., Bratislava ukončila primárny predaj 7. emisie svojich dlhopisov v objeme 500 miliónov Sk.
Ako ďalej informuje spoločnosť, predaj emisie sa začal 30. mája tohto roku a realizoval sa na základe neverejnej ponuky predovšetkým inštitucionálnym investorom poisťovniam, bankám a správcovským spoločnostiam. Dlhopisy vydala B.O.F. v zaknihovanej podobe na doručiteľa. Menovitá hodnota dlhopisu je 100 000 Sk. Výnos je určený pevnou ročnou úrokovou sadzbou vo výške 4 % p.a. zo zostatku nesplatenej časti menovitej hodnoty dlhopisu. Dlhopis je voľne prevoditeľný.
Dlhopisy budú splácané postupne počas 5 rokov. Spoločnosť bude vyplácať výnos každoročne k 30. máju spolu s 20 % počiatočnej menovitej hodnoty dlhopisu. Posledná pomerná časť hodnoty dlhopisu bude splatená 30. mája 2010. Dlhopisy nie je možné predčasne splatiť.
Po ukončení primárneho predaja B.O.F. požiada o prijatie na trh kótovaných cenných papierov Burzy cenných papierov v Bratislave (BCPB).
Splatenie menovitej hodnoty dlhopisov a vyplatenie výnosov je zabezpečené predmetom podnikania emitenta. Finančné prostriedky z emisie budú použité na financovanie lízingových operácií. Služby súvisiace s vydaním a upisovaním dlhopisov pre B.O.F. obstaral obchodník s cennými papiermi V BROKERS, o. c. p., a. s.
B.O.F. doteraz vydala 7 emisií dlhopisov v objeme 2,2 miliardy Sk. Piata, v hodnote 300 miliónov Sk, a šiesta, v hodnote 500 miliónov Sk, emisia sú obchodované na trhu kótovaných cenných papierov BCPB. Ostatné emisie sú splatené.
B.O.F. je univerzálnou lízingovou spoločnosťou, ktorá financuje širokú škálu komodít - stroje a technologické zariadenia, osobné a nákladné automobily, ťahače a špeciálnu dopravnú technika, výpočtovú a kancelársku techniku. Ako jedna z prvých na Slovensku poskytuje aj lízing nehnuteľností.
Spoločnosť v 1. polroku 2005 prefinancovala hnuteľné a nehnuteľné predmety v objeme 1,738 miliardy Sk v obstarávacích cenách bez DPH. V rebríčku Asociácie lízingových spoločnosti SR sa umiestnila na 6. priečke. Svoje služby ponúka aj prostredníctvom dcérskych spoločností - BOFCAR , s. r. o., poskytuje operatívny lízing automobilov a B.O.F. poisťovací maklér, s. r. o., sprostredkúva pre klientov poisťovacie produkty a sadzby.
B.O.F. vznikla v roku 1991 ako spoločnosť s ručením obmedzeným a stala sa prvou slovenskou spoločnosťou zameranou na služby finančného lízingu. V januári 1992 sa transformovala na akciovú spoločnosť so základným imaním 20 miliónov Sk. V roku 2001, po zlúčení s dcérskymi spoločnosťami, navýšila základné imanie na súčasných 200 miliónov Sk. Vlastné imanie spoločnosti dosiahlo k 30. júnu tohto roka 891 miliónov Sk, zisk pred zdanením bol 218 miliónov Sk.
Majoritným akcionárom spoločnosti je Prvá slovenská investičná skupina, a. s., ktorá kontroluje 96,2 % akcií. Zvyšných 3,8 % vlastní manažment spoločnosti. B.O.F. pôsobí v 12 mestách Slovenska a zamestnáva 92 pracovníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 22:55