StoryEditor

Agentúra pre rozvoj vidieka dosiahla vlani stratu 204 000 Sk

26.05.2006, 13:21
Autor:
TASRTASR

áporný hospodársky výsledok vo výške 204 000 Sk vykázala za uplynulý rok Agentúra pre rozvoj vidieka. Organizácia mala za rok 2005 uzatvorený Kontrakt na realizáciu úloh v oblasti rozvoja vidieka s Ministerstvom pôdohospodárstva SR, ktorého je príspevkovou organizáciou. Celková hodnota účelových činností bola stanovená vo výške 1,2 milióna Sk. V priebehu roka bol rozpočtovým opatrením upravený rozpis bežného transferu účelových činností na 1,245 milióna Sk.
Ostatné výkony mimo rozpočtu boli plánované vo výške 1,8 milióna Sk. Boli to výkony z realizácie akreditovaných tréningov pre poradcov a z podnikateľských činností. Skutočné mimorozpočtové výnosy boli dosiahnuté vo výške 938 000 Sk. Podľa riaditeľky agentúry Viery Paučírovej sa znižuje záujem klientov o vzdelávacie aktivity. Dôvodom sú rastúce náklady na ubytovanie a cestovné. Agentúra pre rozvoj vidieka plánovala v minulom roku dosiahnuť náklady 3 milióny Sk, skutočné náklady predstavovali 2,4 milióna Sk.
Agentúra v rámci svojej činnosti podporuje a propaguje politiku Európskej únie pre Slovensko, najmä cez sektorový operačný program Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka, program Leader a ostatné programy štrukturálnych fondov. Jej poslaním je podporovať rozvoj vidieckych oblastí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. september 2024 09:34