StoryEditor

V nevyužívaných halách bývalých detvianskych strojární vládne stavbársky ruch

03.08.2006, 16:42
Autor:
TASRTASR

Takmer 550 ľudí by si do roku 2011 malo nájsť prácu v budúcom priemyselnom parku v areáli bývalých Podpolianskych strojární (PPS) v Detve.
"V nevyužívaných priemyselných halách už vládne čulý stavbársky ruch. V týchto dňoch ich začali rekonštruovať zamestnanci zvolenského závodu Doprastavu, a. s., Bratislava. Na základe zmluvy s víťazom výberového konania - DI-Združením zastúpeným firmou Doprastav - uzatvorenej s mestom sme spresnili rozpočet rekonštrukcie priemyselnej zóny. Vyžiada si 243 miliónov Sk vrátane dane z pridanej hodnoty," uviedol viceprimátor Detvy Jozef Zaťko.
Iniciátorom vybudovania priemyselného parku je mesto Detva, ktoré na projekt získalo nenávratný finančný príspevok zo štrukturálnych eurofondov v hodnote 221 miliónov Sk. Zvyšok bude financovať z úveru detvianska samospráva.
Nevyužívaný areál a haly si mesto prenajalo na 15 rokov od Asset Managementu, ktorý je ich vlastníkom. V priemyselnom parku budú podnikať minimálne 4 firmy - PPS Group, jej 2 dcérske spoločnosti PPS Final a PPS Vehicles a spoločnosť Vývoj Martin, ktoré boli zároveň aj účastníkmi projektu. Mesto už s nimi podpísalo zmluvy o prenájme zrekonštruovaných priestorov. Budúci investori sa zaviazali spolufinancovať neoprávnené náklady projektu vo výške 44 miliónov Sk a v rokoch 2007 až 2011 investovať do nových technológií ďalších 204 miliónov. Na vyše 22 000 štvorcových metroch budú mať výrobné a kancelárske priestory.
Štyria spomínaní investori musia do konca septembra 2006 predložiť mestu zaktualizované podnikateľské zámery, poznamenal viceprimátor.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 02:47