StoryEditor

VÚB banka požičala v roku 2005 malým a stredným podnikom 15,6 miliardy Sk

24.02.2006, 12:07
Autor:
TASRTASR

ÚB banka požičala v roku 2005 malým a stredným podnikom 15,6 miliardy Sk. Je to o 3 miliardy Sk viac ako v roku 2004.
Najviac úverov si brali podniky v regiónoch západného Slovenska a Bratislavy. "Základom pre nárast objemu poskytnutých úverov boli zlepšujúce sa ekonomické podmienky v krajine a dynamicky sa rozvíjajúci segment malých a stredných podnikov," uviedol riaditeľ odboru malých a stredných podnikov VÚB banky Roman Straka. Úvery pre malé a stredné podniky sú podľa neho dostupnejšie aj preto, že banky z roka na rok disponujú precíznejšími informáciami o tomto segmente a aj podnikatelia vyzreli na kvalitnejšiu komunikáciu pri financovaní svojich aktivít.
"K dobrému výsledku významnou mierou prispelo aj zjednodušenie procesu spracovania úverových žiadostí, vďaka čomu sa zrýchlil schvaľovací proces úverov," dodal Straka. Najčastejším typom úveru, pre ktorý sa podnikatelia v minulom roku rozhodli, bol úver, pri ktorom si klienti môžu vybrať formu čerpania prostredníctvom kontokorentu, revolvingového alebo termínovaného úveru, a ktorý VÚB poskytuje už od 100 000 Sk.
VÚB banka je členom medzinárodnej bankovej skupiny Gruppo Banca Intesa. Má 26 firemných pobočiek, 11 hypotekárnych centier a 207 retailových pobočiek na celom Slovensku. V roku 2005 jej prestížny finančný časopis Global Finance udelil ocenenie Best Bank in Slovakia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 09:34