StoryEditor

Premiér Dzurinda uviedol Ivetu Radičovú do funkcie ministerky práce

18.10.2005, 10:33
Autor:
TASRTASR

Predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda a bývalý minister práce Ľudovít Kaník dnes uviedli do funkcie novú ministerku práce, sociálnych vecí a rodiny Ivetu Radičovú.
Premiér zaželal Radičovej, aby sa jej nové pôsobisko zapáčilo tak, ako exministrovi Kaníkovi. "Želám Vám veľa chuti, aby sa Vám podarili napĺňať vaše predsavzatia. Budem Vám pri tom zo všetkých síl pomáhať," povedal Dzurinda. Radičová podľa vlastných slov bude klásť dôraz hlavne na posilnenie sociálnej spravodlivosti a dolaďovanie reforiem. Nová ministerka požiadala Kaníka, aby sa stal jej poradcom pre oblasť dôchodkovej reformy, s čím jej predchodca na čele rezortu práce súhlasil.
Radičová na pôde Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR požiadala pracovníkov rezortu o spoluprácu, dôveru a otvorenú spätnú väzbu vždy, keď sa bude mýliť. "To očakávam," zdôraznila nová ministerka. Premiér Dzurinda sa poďakoval Kaníkovi za skvelú prácu, ktorú v rezorte podľa neho odviedol. "Nesmierne si vážim, že na rozdiel od predchádzajúceho volebného obdobia sa v tomto ľady pohli zásadným spôsobom," skonštatoval Dzurinda. Podľa Kaníka je Radičová človek na svojom mieste. "Táto voľba bola skutočne to najlepšie z hľadiska vzniknutej situácie," myslí si Kaník.
O nominácii Radičovej na post člena vlády rozhodla uplynulú sobotu Ústredná rada SDKÚ. Potvrdila tak piatkový návrh Predsedníctva SDKÚ. Radičová sa stala prvou ženou v druhej Dzurindovej vláde. Nahradila vo funkcii Ľudovíta Kaníka, ktorý 5. októbra oznámil, že podá demisiu.
Iveta Radičová sa pred tromi mesiacmi stala riaditeľkou Sociologického ústavu Slovenskej akadémie vied (SAV). V ústave však pracuje už 26 rokov. Určitý čas bola tiež Kaníkovou poradkyňou. Okrem práce v SAV je riaditeľkou neziskovej organizácie Centrum pre analýzu sociálnej politiky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 05:36