StoryEditor

Fico: Je podozrenie, že 880 vagónov ZSSK Cargo Slovakia sa predalo nekorektne

16.11.2006, 06:34
Autor:
TASRTASR

Aj keď premiér Robert Fico po minulotýždňovom zasadnutí vlády avizoval, že dnes zverejní informácie o kauze, ktorú sám nazval "vagóny", po dnešnom rokovaní vlády k nej zatiaľ odmietol viac povedať.
"Môžem potvrdiť, že ide o 880 vagónov, ktoré boli predané za účtovnú hodnotu, bez koruny zisku," uviedol dnes po skončení rokovania kabinetu jeho predseda. Ide o vagóny, spresnil, o ktorých sa tvrdilo, že nemajú technickú spôsobilosť. Podľa neho však existuje dôkaz, že sa naďalej používajú. "Dokonca je podozrenie, že sú opätovne spätne prenajímané Cargu," uviedol Fico.
Podozrenie, že viac ako 800 vagónov bolo predaných nie úplne korektným spôsobom, potvrdil aj minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Ľubomír Vážny. "Je to v štádiu zisťovania a nechcem predbiehať udalosti," konštatoval Vážny.
V tejto súvislosti bývalý predseda vlády Mikuláš Dzurinda uviedol na dnešnom stretnutí s novinármi, že Robert Fico nešíri ani tak dezinformácie ako "ficoviny". Podľa Dzurindu premiér Fico "nemá víziu, ani program a preto sa rozhodol šíriť hmlu a vyťahuje trápnosti, ktoré nazývam ficoviny, nemá žiadnu prácu, do Národnej rady neposiela žiadne zákony, tak vyrába ficoviny".

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 00:06