StoryEditor

Detva pripravuje dva priemyselné parky

17.07.2006, 15:39
Autor:
TASRTASR

Mesto Detva pripravuje okrem priemyselného parku v areáli niekdajších strojární (PPS) ďalší na zelenej lúke v centre okresného sídla. Buduje ho na 12 hektároch vlastných pozemkov medzi starou časťou mesta a sídliskom.
"Do konca júla by sme mali mať spracovanú projektovú dokumentáciu na prípojné inžinierske siete v budúcom priemyselnom parku. Chceli by sme ich začať budovať ešte v tomto roku. Závisí to od financií. Zatiaľ všetky prípravné práce hradíme z vlastných zdrojov. Ak sa nám podarí získať finančnú podporu od potenciálnych investorov v parku, s ktorými v súčasnosti rokujeme, ukončíme inžinierske siete v prvom polroku 2007. Rokovania by sme mali uzavrieť do konca júla 2006," uviedol viceprimátor Detvy Jozef Zaťko.
S budúcimi investormi rokujú predstavitelia samosprávy aj prostredníctvom Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). Definitívne rozhodnutie ešte podľa viceprimátora nepadlo, musia to však byť firmy s ekologickou a na dopravu nenáročnou výrobou. Detva nemá totiž obchvat a celá doprava je vedená cez mesto.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 04:25