StoryEditor

Občania dostali posledné výmery na daň z nehnuteľností

15.05.2006, 14:41
Autor:
TASRTASR

Posledných takmer 124 000 platobných výmerov na daň z nehnuteľností dnes odoslalo Hlavné mesto SR občanom. Ľudia by ich mali dostať do vlastných rúk už v utorok, daň musia zaplatiť do 31. mája. Mesto očakáva, že na daniach z nehnuteľností získa približne 1,266 miliardy Sk.
"Dnes odchádzajú posledné platobné výmery občanom, ktorí platia jednou splátkou," uviedol dnes TASR vedúci oddelenia miestnych daní a poplatkov bratislavského magistrátu Peter Michalička. Podľa neho by ich mohli dostať už v utorok. "Rozposlali sme platobné výmery na sumu 1,266 miliardy Sk, z toho je asi miliarda od právnických osôb," povedala TASR hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová. "Ľudia by mali dodržať dátum splatnosti 31. mája, o ktorom hovorí zákon," dodala.
Mnohí občania Bratislavy posielali platbu za daň z nehnuteľnosti už v marci mestských častiam. Správcom dane je však od tohto roku Hlavné mesto SR. Napríklad v mestskej časti Petržalka evidujú ako mylné platby sumu 2,8 milióna Sk a v Novom Meste takmer 200 000 Sk. Podľa vedúcej oddelenia miestnych daní novomestského miestneho úradu Jany Ondrovej vracajú na základe žiadosti tieto platby občanom späť. "Je to problém trvalých príkazov v bankách, ktoré ľudia nezmenili, alebo si našli minuloročný výmer a zaplatili nám," uviedla pre TASR Ondrová. Podľa jej slov oslovujú ľudí, aby si peniaze vyžiadali naspäť. "Ak mal niekto u nás nedoplatky na daniach, stiahli sme to z jeho platby," dodala Ondrová.
Občania môžu zaplatiť daň priloženým poštovým poukazom na pošte, v hotovosti v pokladni bratislavského magistrátu na pracovisku na Bazovej ulici alebo tiež vkladom na bankový účet správcu dane. Na obchodných miestach banky predložia platobný výmer, poštový poukaz a preukaz totožnosti. V prípade problémov a nejasností sa môžu obrátiť priamo na svojho správcu dane. Telefónne kontakty sú uverejnené na www.bratislava.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 13:38