StoryEditor

Výstavba zóny Eurovea má zelenú, Ballymore už získal stavebné povolenie

21.06.2006, 17:41
Autor:
TASRTASR

Výstavba prvej fázy projektu zóna Eurovea na dunajskom nábreží v Bratislave má zelenú, írska spoločnosť Ballymore Properties získala 19. júna stavebné povolenie. Oznámila to dnes TASR riaditeľka pre styk s verejnosťou spoločnosti Ballymore Properties, s.r.o., Bratislava Patrícia Hradilová.
Investičný náklad na stavbu predstavuje 250 miliónov EUR, čo je v prepočte 9,6 miliardy SKK. Investorom stavby je developer Ballymore a hlavným dodávateľom rakúska firma Bilfinger Berger. Pod koordinačnú štúdiu sa podpísal slovenský Respekt, Bose International, za krajinného architekta bol vybraný Michel Desvinge z Francúzska.
Hradilová ďalej uviedla, že vydanie stavebného povolenia znamená, že Ballymore už môže poveriť realizáciou stavby kontraktora - Bilfinger Berger. Ten rozbehne stavebné práce na pozemku v zóne Pribinova už na budúci týždeň 27. júna, teda stanovený termín začiatku výstavby - 2. štvrťrok 2006, bol dodržaný. Dokončovanie projektu sa plánuje medzi 4. štvrťrokom 2008 až 2. štvrťrokom 2009.
Hradilová spresnila, že po dokončení prvej fázy projektu Eurovea na ploche 230 000 štvorcových metrov sa budú nachádzať obchody, kancelárie a priestory na voľnočasové a zábavné aktivity. Projekt počíta aj v hlavnom meste s prvým 5-hviezdičkovým hotelom s kapacitou 200 izieb, s 250 bytmi, multiplexovým kinom s 8 sálami, reštauráciami a parkovacími miestami.
Súčasťou zóny bude aj netradičný park na nábreží Dunaja, ulice na promenády a nové centrálne námestie. Eurovea je predurčená stať sa novým obchodným centrom Bratislavy, podčiarkla Hradilová.
(1 EUR = 38,226 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 23:07