StoryEditor

Ministerka Tomanová chce konsolidovať penzijný systém

02.01.2007, 14:57
Autor:
SITASITA

Jednou z priorít ministerky práce a sociálnych vecí Viery Tomanovej na rok 2007 bude konsolidácia dôchodkového systému. "Chceme odstrániť nespravodlivé a diskriminačné prvky vo vzťahu k poberateľom starobných dôchodkov," uviedla pre agentúru SITA šéfka rezortu práce a sociálnych vecí. Ďalším cieľom ministerstva bude podľa nej vytvorenie ochranných opatrení vo vzťahu ku kapitalizačnému dôchodkovému pilieru. "Umožníme, aby v druhom pilieri zostali len tí ľudia, ktorí si v ňom majú možnosť nasporiť," povedala.
Okrem pripravovaných zmien v dôchodkovom systéme plánuje rezort podľa Tomanovej novelizovať Zákonník práce, ako aj stanoviť novú konštrukciu minimálnej mzdy a mechanizmus jej zvyšovania. Doležitou témou bude tiež podľa nej postavenie ťažko zdravotne postihnutých občanov z hľadiska poskytovania sociálnych služieb a riešenia ich sociálnej núdze. "Našim cieľom je tiež pripraviť novú konštrukciu životného minima. Súčasný systém životného minima je prekonaný, keďže bol prichystaný na úplne inú transformáciu sociálnej sféry," dodala ministerka práce a sociálnych vecí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 13:40