StoryEditor

US Airways ponukajú za Deltu Airlines 8 mld. USD

15.11.2006, 15:26
Autor:
TASRTASR

US Airways Group Inc. dnes informovala, že za americkú leteckú spoločnosť Delta Airlines Inc. ponúka 8 miliárd USD, v prepočte vyše 224 miliárd SKK, v hotovosti a v akciách. Ak dôjde k dohode medzi dvoma americkými aerolíniami, vznikne na svete jedna z najväčších leteckých spoločností.
Nová spoločnosť, ktorá by mala názov Delta, by mala 350 cieľových letísk na piatich kontinentoch. Vytvorením Delty by vytváral ročný synergický efekt 1,65 miliardy USD. Na výsledku by mala podiel optimalizácia ich prepravných sietí, ktorej finančný efekt sa odhaduje na 935 miliónov USD. Znížil by sa počet stratových letov, na dosiahnutie súčasných výkonov by bolo treba menej lietadiel a došlo by k vyššiemu využitiu ich prepravnej kapacity.
Ďalších 710 miliónov USD by sa ročne ušetrilo na materiálnom vybavení novej spoločnosti a zrušení poplatkov letiskám, na ktoré teraz lietajú lietadlá oboch aerolínií. Časť ich terajších systémov by sa stala zbytočná a mohlo by dôjsť aj k zníženiu počtu zamestnancov Delty.
Zvyšok do sumy 1,65 miliardy USD by sa získal ešte ďalšími racionalizačnými opatreniami.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. október 2024 11:24