StoryEditor

SARIO posilní spoluprácu s ruskými podnikateľskými a investičnými organizáciami

20.02.2006, 18:18
Autor:
TASRTASR

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) bude užšie spolupracovať s ruskou organizáciou pre podporu malého a stredného podnikania Opora Ruska. Dohodu o spolupráci podpíšu obe strany v utorok v rámci 11. zasadnutia Medzivládnej komisie pre hospodársku a vedecko-technickú spoluprácu medzi SR a Ruskou federáciou (RF).
Okrem toho SARIO podpíše Memorandum o spolupráci s Asociáciou pre podporu investícií a obchodu Moskva, podpis Dohody o spolupráci s touto inštitúciou je naplánovaný na začiatok júna. "Z hľadiska investícií prinesú dohody pridanú hodnotu vo výmene informácií o pripravovaných investičných projektoch, výhodách poskytovaných investorom a v oblasti zakladania spoločných podnikov," skonštatoval generálny riaditeľ SARIO Milan Juráška, podľa ktorého je cieľom partnerstva obojstranne výhodná spolupráca v oblasti výmeny informácií o potrebách a ponukách trhu, štruktúre ekonomík, výmena databáz podnikateľských subjektov a informácií v oblasti právnych predpisov a priemyselných parkov.
Cieľom SARIO je poskytovať slovenským podnikateľským subjektom kvalitný servis, rýchle a dôveryhodné informácie, operatívne reagovať na ponuku a dopyt trhu a aktívne pristupovať k možnosti nadväzovania obchodno-ekonomických vzťahov. Z tohto dôvodu je nadväzovanie spolupráce s podobnými agentúrami a inštitúciami v zahraničí jednou z kľúčových stratégií SARIO.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 01:28