StoryEditor

Záujemcovia o letiská musia predložiť ponuky do pondelka

02.12.2005, 12:45
Autor:
TASRTASR

Záujemcovia o kúpu bratislavského a košického letiska majú svoje ponuky predložiť do pondelka 5. decembra.
Pred otvorením obálok so záväznými ponukami však výberová komisia prešetrí možné porušenie privatizačných podmienok zo strany konzorcia TwoOne, ktorého člen je majetkovo prepojený s členom odstúpeného konzorcia Vinci Concessions.
O privatizáciu 66-% podielu dvoch slovenských letísk, bratislavského aj košického, sa v súčasnosti uchádzajú 4 záujemcovia - konzorcium TwoOne, ktoré sa skladá z rakúskych spoločností Flughafen Wien AG a Reiffeisen Zentralbank a private equity skupina Penta, druhým konzorciom je Abertis Infraestructuras S.A. spolu s britskou spoločnosťou TBI Plc. a slovenskou J&T Finance Group. Tretím konzorciom je turecká firma TAV - Tepe Akfen Ventures a posledným je ISAP, ktoré tvoria 4 spoločnosti: CGN (Cologne-Bonn Airport), ACV, Fond Galaxy a stavebná spoločnosťou SNC Lavalin International.
Ako potvrdil hvorca Ministerstva dopravy Tomáš Šarluška, ak nenastanú komplikácie a všetko bude mať hladký priebeh, víťaz privatizácie by mal byť známy do konca roka 2005.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 06:59