StoryEditor

Minister práce hľadá priestor na zmiernenie nárastu cien plynu

13.09.2005, 20:15
Autor:
TASRTASR

Cieľom pracovného stretnutia ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ľudovíta Kaníka s predsedom Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Jánom Matuským bolo hľadanie priestoru na zmiernenie nárastu cien plynu, ktorý v dôsledku mimoriadnych výkyvov na svetových trhoch negatívne ovplyvňuje životnú úroveň. Informoval o tom hovorca Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR Martin Danko.
Ako pre TASR uviedol, minister práce sa v tejto súvislosti sústreďuje aj na "hľadanie priestoru v štruktúre zisku Slovenského plynárenského priemyslu". Podľa hovorcu ÚRSO Miroslava Luptáka, išlo o stretnutie, na ktorom sa Kaník informoval o procese cenotvorby ceny plynu a o možnostiach jeho rezortu a Ministerstva hospodárstva SR pri riešení negatívneho dosahu vysokých cien energií.
O stretnutí s predstaviteľom ÚRSO Kaník následne informoval zastupujúceho ministra hospodárstva Ivana Mikloša.
Výsledky svojich rokovaní o hľadaní riešenia pri zmiernení vplyvu nárastu cien plynu na občanov chce minister Kaník prezentovať na stredajšej schôdzi vlády SR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
11. máj 2024 12:36