StoryEditor

Ignacio Jaquotot sa stane novým generálnym riaditeľom VÚB banky

11.07.2007, 16:47
Autor:
TASRTASR

Ignacio Jaquotot, súčasný zástupca generálneho riaditeľa a podpredseda predstavenstva VÚB banky, nahradí vo funkciách Tomasa Spurneho, ktorý sa po 5 rokoch na postoch predsedu Predstavenstva a generálneho riaditeľa rozhodol odísť z vedenia VÚB banky ku koncu júla. Nomináciu Jaquotota v utorok schválila talianska banka Intesa Sanpaolo, ktorá je hlavným akcionárom VÚB banky.

"Možnosť stáť na čele VÚB považujem za obrovskú výzvu. Táto inštitúcia urobila za posledné roky obrovský krok vpred a dnes patrí medzi najlepšie banky na Slovensku. Mojim cieľom je nielen pokračovať v nastolenom trende, ale urobiť z VÚB prvú voľbu pre ľudí," povedal Jaquotot.

Jaquotot pôsobí vo VÚB ako zástupca generálneho riaditeľa a podpredseda predstavenstva od roku 2005 a podieľal sa na všetkých dôležitých zmenách, ktoré sa odvtedy v banke udiali. Pre skupinu Intesa Sanpaolo pracuje od roku 1984. Pred príchodom do VÚB banky zastával riadiacu pozíciu v oblasti riadenia rizík v centrále Banca Intesa v Miláne. Má skúsenosti s riadením dcérskych bánk skupiny Intesa Sanpaolo v Španielsku, Čile, Uruguaji a Paraguaji. Narodil sa v španielskej Zaragoze a získal právnické vzdelanie na Madridskej univerzite. Jeho vymenovanie do funkcie predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa VÚB banky je podmienené súhlasom Národnej banky Slovenska (NBS).

TASR o tom informovala hovorkyňa VÚB banky Alena Walterová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 14:37