StoryEditor

General Motors investuje v Brazílii a Argentíne 500 mil. USD

19.07.2007, 11:07
Autor:
SITASITA

Americký výrobca automobilov General Motors v stredu oznámil, že do vývoja malých vozidiel pre Latinskú Ameriku a iné posilňujúce trhy investuje 500 mil. USD. Investícia by sa mala uskutočniť v brazílskom závode Sao Caetano a argentínskom Rosario, pričom 400 mil. USD vloží firma do rozvoja malých kompaktných áut a zvyšných 100 mil. USD sa investuje do technologického centra spoločnosti v Sao Caetane a Indaiatube. Informoval o tom generálny riaditeľ spoločnosti Rick Wagoner.
Spoločnosť očakáva, že prvé vozidlá uvedie na trh okolo roku 2011, ale neuviedla, či budú poháňané etanolom. Brazília je totiž známa ako najväčší producent etanolu na svete, ktorý produkuje menej emisií ako benzín, má čistejšie spaľovanie a vyrába sa z obnoviteľných zdrojov, ako je cukor a obilie. General Motors, ktorá v posledných dvoch rokoch utrpela straty vo výške viac ako 10 mld. USD, sa podobnými investíciami snaží navrátiť ziskovosť, pričom zavádza opatrenia ako znižovanie počtu pracovných miest a ruší svoje prevádzky. Firma zatiaľ prepustila 34 tis. zamestnancov a uzatvorila 12 závodov v Severnej Amerike.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 10:44