StoryEditor

Slovenská spoločnosť dodá varovné sirény do oblasti Oceánie

09.12.2007, 16:32
Autor:
TASRTASR

Slovenská spoločnosť Telegrafia, a. s., dodá elektronické sirény ako súčasť veľkého varovného systému proti cunami, ktorý sa začína budovať v oblasti Oceánie.

Spoluprácu s partnerskou spoločnosťou vo Francúzskej Polynézii odštartovala prvá dodávka dvanástich sirén, ktorú expedovali posledný novembrový týždeň. Nasledovať ju budú ďalšie v decembri a januári v objeme takmer 40 sirén. Sirény nainštalujú na ostrovoch Tahiti a Nová Kaledónia a ovládať sa budú cez satelit.

Budovaný varovný systém by mal predchádzať ľudským obetiam napr. pri tak ničivých záplavových vlnách ako v decembri 2004 v Indonézii. Nezávislí odborníci tvrdia, že ak by bol už vtedy k dispozícii funkčný varovný systém, bolo by sa zachránilo 80 % z obetí.

Po budovaní varovného systému v nemeckom meste Drážďany (vyše 200 sirén), ako aj po dodávkach do krajín strednej Európy, Francúzska, Španielska, Austrálie či Kanady, sa tak Telegrafia postupne stáva svetovým hráčom v oblasti produktov varovania a vyrozumenia obyvateľstva.

TASR o tom informovalo vedenie spoločnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 20:07