StoryEditor

Gašparovič rokoval s Janušekom o pripravenosti programov

21.08.2007, 13:37
Autor:
SITASITA

Príprava na čerpanie prostriedkov z európskych fondov v rokoch 2007 až 2013 bola hlavným obsahom utorňajšieho stretnutia prezidenta SR Ivana Gašparoviča s ministrom výstavby a regionálneho rozvoja SR Marianom Janušekom. Minister Janušek informoval hlavu štátu o Národnom strategickom referenčnom rámci (NSRR) na sedemročné obdobie, ktorý Európska komisia schválila oficiálne v piatok minulého týždňa. Prezidenta oboznámil aj so stavom pripravenosti všetkých jedenástich operačných programov.
"Som presvedčený, že tieto programy, ktoré sú pre Slovensko veľmi dôležité najmä z pohľadu ekonomického aj sociálneho rastu do budúcnosti, budú naplnené tak, ako si všetci predstavujeme," povedal I. Gašparovič po stretnutí s M. Janušekom. Spolu hovorili aj o návrhu rozpočtu na budúci rok pre rezort výstavby a regionálneho rozvoja, ako aj o jeho najnovších legislatívnych iniciatívach.
Janušek označil prijatie NSRR za veľký deň pre Slovensko a pripomenul, že prvé štyri programy - doprava, informatizácia spoločnosti, regionálny operačný program a technická pomoc - budú schválené Európskou komisiou už v septembri tohto roku. Ďalších sedem programov by malo byť schválených do konca tohto roku. "Verím tomu, že ministerstva ako riadiace orgány ostatných siedmich operačných programov to stihnú," vyslovil nádej M. Janušek. V súvislosti s plánovaným rozpočtom ministerstva výstavby na rok 2008 potvrdil požiadavku na jeho zvýšenie, najmä na účely podpory výstavby bytov. V súvislosti s regionálnym operačným programom, voči ktorému Európska komisia nemá pripomienky, minister výstavby upozornil, že predsedovia krajských samospráv budú mať veľa práce s implementáciou tohto programu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 16:55