StoryEditor

V Európe budú iPhone ponúkať hneď traja mobilní operátori

22.08.2007, 16:14
Spoločnosť Apple si pre predaj IPhonu v Európe vybrala hneď troch mobilných operátorov - britský O2, nemecký T-Mobile a francúzsky Orange. Informáciu priniesli noviny Financial Times.

Apple už skôr oznámil, že iPhone by mohol byť v Európe v predaji pred koncom tohto roka. O spôsobe predaja však dosiaľ informácie chýbajú.

Oficiálne ohlásenie dohody Apple s operátormi by sa malo uskutočniť koncom tohto mesiaca v rámci veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA, ktorý sa každoročne koná v Berlíne.

Z dosiaľ zistených podrobností dohody vyplýva, že by mal Apple dostávať 10 percent všetkých výnosov z uskutočnených hovorov a dátových prenosov prostredníctvom sietí zmienených operátorov, zatiaľ však nie je jasná dĺžka trvania celého kontraktu.

Dohoda, pokiaľ by bola v tejto podobe podpísaná, je však prelomová. Prvýkrát bude výrobca prístroja, v tomto prípade Apple, profitovať z dátových prenosov, volaní a textoviek, ktoré zákazníci uskutočnia vo svojich mobilných sieťach.  

Článok bol pôvodne publikovaný na DigiWeb.cz

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 10:19