StoryEditor

Prokopovič: Česi nás chcú tunelovať

09.11.2007, 11:49
Železničná spoločnosť Cargo, ktorá podniká s koľajovou nákladnou dopravou, má podľa neho účelovo vytvorenú stratu, ktorá má byť zámienkou na to, aby sa vláda Carga zbavila.
Nákladné vlaky idú tunelovať. Tvrdí to bývalý minister dopravy Pavol Prokopovič. Železničná spoločnosť Cargo, ktorá podniká s koľajovou nákladnou dopravou, má podľa neho účelovo vytvorenú stratu, ktorá má byť zámienkou na to, aby sa vláda Carga zbavila.
V súčasnosti totiž prebiehajú rokovania medzi našim prepravcom a Českými drahami o možnej fúzii.

„Ľahko sa môže stať, že tam vložíme súčasné Cargo a o tri roky sa rozhodne vedenie nového spoločného podniku, že podnik nesplnil očakávania a vrátia nám slovenské Cargo späť s tým, že aktíva a dobré veci, ktoré tam boli, budú dávno preč a zostane niekoľko starých vagónov a niekoľkotisíc zamestnancov,“ hovorí exminister.

Česi nás podľa neho chcú vytunelovať a zruinovať. Ako hovorí, dnes už žiadny zahraničný podnik nemá dôvod bojovať o náš trh cestou fúzie. Od januára 2009 má byť totiž absolútna liberalizácia železničnej dopravy v krajinách Európskej únie. „Žiadna iná spolončosť z inej krajiny nebude potrebovať kupovať si slovenské know-how a slovenský podnik, pretože bude mať voľný prístup na tento trh,“ hovorí Pavol Prokopovič.

Vláda sa podľa neho chce takýmto spôsobom stratiť stratového podniku. Nevie, čo má s ním robiť, tak sa ho chce zbaviť,“ dodáva Prokopovič.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 19:59