StoryEditor

Straty DSS podľa Fica ohrozujú budúce dôchodky

07.08.2007, 17:34
Autor:
TASRTASR
Hospodárske výsledky dôchodkových správcovských spoločností vytvárajú riziko, že ľudia nedostanú prostredníctvom svojho dôchodku ani toľko, koľko do týchto spoločností vložili. Na svojej dnešnej tlačovej konferencii to uviedol premiér Robert Fico.

DSS dosiahli podľa predsedu vlády v rokoch 2005 aj 2006 stratu presahujúcu 1,5 miliardy Sk, ktorá má dokonca rastúci trend. "Vláda nemôže vylúčiť, že v priebehu rokov môže vývoj v DSS a v ich schopnosti vyplácať dôchodky nabrať rozmery a črty podobné vývoju v nebankových subjektoch," vyhlásil Fico.
Vláda preto chce dať ľuďom ešte raz možnosť zvážiť zotrvanie v 2. dôchodkovom pilieri. Pripravená novela zákona o sociálnom poistení má za cieľ v 1. polroku budúceho roka otvoriť kapitalizačný pilier a umožniť občanom voľný vstup aj výstup z neho. Slovenské médiá sa však snažia zabrániť prijatiu tohto zákona, keďže získali napr. viac ako 1 miliardu Sk z reklamnej kampane DSS, dodal Fico.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 14:16