StoryEditor

Hitachi upustí od výroby osobných počítačov

23.10.2007, 12:41
Autor:
SITASITA

Najväčší japonský elektrotechnický konglomerát Hitachi sa chce vzdať výroby osobných počítačov. V utorok to vyhlásilo vedenie spoločnosti. Divízia osobných počítačov totiž dlhodobo vykazuje pokles tržieb. Spoločnosť Hitachi, ktorá sa pred tridsiatimi rokmi výrazne podieľala na rozvoji osobných počítačov v Japonsku, v súčasnosti v spomínanom odvetví nezaznamenáva úspech. Spoločnosť nevyvinula nový model svojho notebooku do začiatku tohtoročnej hlavnej nákupnej sezóny a podľa hovorcu spoločnosti Keisaku Shibataniho ich výrobu ukončí.
Spoločnosť Hitachi sa mieni zamerať na vývoj počítačových technológií pre televízne a rozhlasové vysielanie, keďže sa v tejto oblasti rýchlo rozvíja digitalizácia. Konglomerát sa v súčasnosti zaoberá produkciou obrovskej škály výrobkov, siahajúcej od automatických práčok až po jadrové reaktory. So stratovou výrobou osobných počítačov končí, aby sa lepšie vyrovnal s klesajúcimi cenami a narastajúcimi nákladmi na vývoj nových produktov.
Hitachi je v súčasnosti piatym najväčším výrobcom počítačov v Japonsku s trhovým podielom približne 4,5 %. V minulom fiškálnom roku spoločnosť predala 580 tis. počítačov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 03:52