StoryEditor

Minister dopravy Vážny označil tichú privatizáciu letiska za nezmysel

24.10.2007, 16:32
Autor:
TASRTASR

Prípravu tichej privatizácie bratislavského letiska označil minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Ľubomír Vážny za absolútny nezmysel. Jeho rezort má pripravený investičný plán rozvoja letiska.
"Sú to absolútne nezmysly, ja neviem, prečo takto klame a zavádza," reagoval po rokovaní vlády SR minister na slová opozičného poslanca NR SR za SDKÚ-DS a bývalého ministra dopravy Pavla Prokopoviča o možnej príprave tichej privatizácie Letiska M. R. Štefánika Airport Bratislava (BTS), a. s.
Prokopovič dnes konštatoval, že stav, v akom sa nachádza v súčasnosti bratislavské letisko, a tiež absencia zmysluplnej koncepcie rozvoja letiska smerujú k jeho tichej privatizácii. Rezort dopravy plánuje letisko pozdvihnúť, poznamenal Vážny. "Jednoznačne vyhlasujem, že sú to táraniny a nezmysly. Budeme letisko modernizovať, bude mať viac cestujúcich a lepšie služby," vysvetlil.
Šéf rezortu dopravy tiež povedal, že investičný plán je pripravený, ale ponechal čas novému manažmentu na jeho posúdenie. V hre sú podľa Vážneho dve alternatívy. Jedna je, že si letisko vezme úver, a druhá, že bude vytvorený spoločný podnik s majoritnou účasťou štátu. Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR rokuje s viacerými záujemcami, a to domácimi aj zahraničnými. Viedenské letisko je podľa Vážneho jedným z potenciálnych záujemcov, rokovania však zatiaľ žiadny záver nepriniesli.
Generálneho riaditeľa BTS Františka Stolárika odvolal Vážny z toho dôvodu, že chcel posilniť manažérsku a výkonnú právomoc, a to tak, aby sa letisko rozvíjalo intenzívnejšie. "Absolútne to nesúvisí s privatizáciou," uzavrel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 12:04