StoryEditor

Košické letisko vybavilo v októbri o 45 % cestujúcich viac

25.11.2007, 09:44
Autor:
TASRTASR
Vyše 37 500 cestujúcich vybavili v októbri na Letisku Košice - Airport, a. s., čo bol v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška takmer 45-% nárast.

Až o 84 % sa zvýšil počet cestujúcich na vnútroštátnych linkách, kde v októbri pribudli nové frekvencie.

V hodnotenom období vybavili na košickom letisku 937 letov. Oproti minuloročnému októbru vzrástol aj ukazovateľ pristátí v tonách, a to o 41 %. V októbri vypravili posledných 11 chartrových letov, čím sa letná sezóna 2007 pre letisko Košice úspešne ukončila, informoval riaditeľ Michael Hoeferer.

Celkove za prvých 10 mesiacov roka prešlo týmto medzinárodným letiskom takmer 365 000 cestujúcich. Nárast bol v porovnaní s minulým rokom 23-%, k čomu prispeli aj nové linky.

Pravidelné letecké spojenie z a do Bratislavy prevádzkuje letecká spoločnosť SkyEurope Airlines. V októbri pribudla ďalšia frekvencia. K existujúcim linkám medzi Košicami a Prahou, ktoré zabezpečujú České aerolínie, pribudla od 28. októbra denná linka spoločnosti SkyEurope. Do a z Viedne naďalej lieta Austrian Airlines Group.

Hoeferer informoval, že otvorením zimného letového poriadku letecká spoločnosť SkyEurope Airlines ponúka pre východoslovenský región nové atraktívne destinácie. Okrem Prahy a Bratislavy majú cestujúci možnosť dostať sa tri razy týždenne priamo do a z Londýna - Lutonu a Dublina.

Najvyťaženejšou z leteckých spoločností je SkyEurope Airlines s 21 134 prepravenými cestujúcimi za október a s vysokou obsadenosťou sedadiel, dodal riaditeľ.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 13:32