StoryEditor

Lietadlá ČSA zmenia tvár

17.09.2007, 09:24
Autor:
TASRTASR
Lietadlá Českých aerolínií (ČSA) po 15 rokoch prezlečú kabát. Spoločnosť pod vedením Radomíra Lašáka prechádza na nové logo. Namiesto veľkých písmen ČSA sa totiž na boku inak bieleho lietadla objaví nový symbol.

"Namiesto šípok použije firma symbol pripomínajúci diamant," uviedla hovorkyňa ČSA Daniela Hupáková. V priebehu niekoľkých rokov sa objaví nové logo na všetkých lietadlách aj materiáloch firmy.

"Výskumy uskutočnené v Česku i zahraničí ukázali, že doterajšie logo bolo vnímané ako strnulé, nezaujímavé a spojené s východoeurópskym nižším štandardom služieb, ako v skutočnosti České aerolínie poskytujú," tvrdí teraz viceprezident pre marketing ČSA Petr Pištělák.

Podľa neho má značku nový dizajn omladiť a lepšie tým podtrhnúť moderný a dynamický charakter spoločnosti.

"Omladené logo s názvom Czech Airlines bude navyše lepšie zrozumiteľné pre zahraničných klientov, ktorí tvoria štyri pätiny zákazníkov spoločnosti, oproti doteraz prevažne používanej skratke ČSA. Pre českého zákazníka zostáva tradičná skratka ČSA aj v novom logu veľmi dobre viditeľná," tvrdí Pištělák.

Informoval o tom český denník Hospodářské noviny.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 01:26