StoryEditor

Podľa SARIO treba vytvoriť prezentáciu stredoeurópskeho regiónu

04.10.2007, 14:33
Autor:
TASRTASR
Ázijských investorov viac zaujme prezentácia celého regiónu strednej Európy, ako prezentácia samostatných krajín. Pre investorov z veľkých ázijských krajín sú stredoeurópske štáty aj z pohľadu logistiky zaujímavejšie ako štáty západnej Európy.

Zhodli sa na tom na stretnutí v Budapešti generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Peter Hajaš a generálny riaditeľ Investment and Trade Development Hungary (ITD Hungary) György Rétfalvi.
Ako ďalej informuje SARIO, spoločnou prezentáciou sa podstatne zvyšuje priestor na investovanie, a to nielen prístup ku kvalifikovanej pracovnej sile, lepšej ponuke nehnuteľností, ale zväčšuje sa aj odberateľský trh. "Dôležité bude preto vytvoriť spoločný koncept prezentácie stredoeurópskeho regiónu," upozorňuje SARIO.
Riaditelia hovorili aj o možnom projekte spoločného slovensko-maďarského technologického parku. "Pre firmy by sa tak rozšírili možnosti získania kvalifikovanej pracovnej sily, rovnako možnosti transportu produktov. Fungujúce ekonomické väzby mnohých pohraničných miest vytvárajú na takýto projekt dobré predpoklady," hodnotí agentúra.
SARIO na stretnutí predstavilo pripravovanú Kooperačnú burzu, ktorá bude v novembri v Trenčíne. Pôjde o burzu dopytov a ponúk slovenských a zahraničných firiem, na ktorej si budú spoločnosti hľadať obchodných partnerov. Zástupcovia oboch agentúr sa dohodli na príprave podpisu memoranda o porozumení.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 13:10