StoryEditor

Samsung pokračuje v nábore zamestnancov

23.09.2007, 10:38
Autor:
TASRTASR
Samsung Elecronics LCD Slovakia pokračuje v nábore zamestnancov pre svoj nový výrobný závod vo Voderadoch pri Trnave, kde bude produkovať LCD monitory.

Aj v uplynulom týždni robil v Trnave výberové konanie na pozície operátor výroby. O prácu, kde je požiadavkou ukončená stredná odborná škola alebo stredné odborné učilište, sa prihlásilo v stredu zhruba 50 záujemcov. Z nich však iba malá časť vyhovela požiadavkám zamestnávateľa. "Žiaľ, nemohli sme pokračovať v prijímacom konaní s tými, ktorí nemajú dostatočné vzdelanie, ani základy práce s počítačom, prípadne mali zdravotný handicap ako napríklad silné dioptrie," povedal vedúci výrobného oddelenia Miroslav Lajčin. Vyradení boli aj tí uchádzači, ktorým nevyhovovala požiadavka pracovať na štyri zmeny.

Samsung v poslednom období robil výberové konania aj na trnavskom úrade práce a v mestách v okolí Trnavy. V súčasnosti potrebuje prijať 60 ľudí na prácu na dvoch výrobných linkách, ktorých neskôr po spustení výroby doplní ďalšími. Najkvalitnejších uchádzačov na post operátorov pošle v najbližších dňoch na zaškolenie priamo do Kórei, títo pracovníci po návrate budú postupne zaškoľovať svojich kolegov. Nástupný plat ponúka spoločnosť 11 500 Sk, plus dochádzkové odmeny, výkonnostné odmeny a 13. a 14. plat.

Podľa slov Lajčina sa Samsung nevyhýba ani myšlienke zamestnať ľudí z iných regiónov, ak Trnava a okolie nebudú už schopné plniť potreby firmy. Pre takýchto zamestnancov je pripravený zabezpečiť ubytovanie, priamo vo Voderadoch je uvoľnený internát po zrušenom odbornom učilišti, ďalšie ubytovanie Samsung môže pripraviť v Trnave alebo tiež v blízkom Senci.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 19:31