StoryEditor

Ivan Gašparovič na zozname klientov nebankoviek nie je

14.09.2007, 13:42
Autor:
SITASITA
"Generálny prokurátor mi na základe mojej písomnej žiadosti oznámil, že meno Ivana Gašparoviča, ani členov jeho rodiny nie je na zozname klientov skrachovaných nebankových subjektov BMG Invest a Horizont, " uviedol právny zástupca prezidenta Ivana Gašparoviča Milan Valašik.

Svoju žiadosť generálnemu prokurátorovi Valašik odôvodnil trestným oznámením na exministra zdravotníctva Rudolfa Zajaca, ktorý Gašparoviča verejne označil za jedného z úspešných klientov skrachovaných nebankových subjektov. "Pre mňa je dôležité, že sa tým potvrdila dôvodnosť trestného oznámenia na Rudolfa Zajaca a teraz sa budeme domáhať, aby bolo na neho vznesené obvinenie za ohováranie. Tvrdenie pána Zajaca, že Ivan Gašparovič bol klientom nebankových subjektov sa ukázalo ako nepravdivé," uviedol Valašik. Upozornil, že nahliadol do spisu súvisiaceho s trestným oznámením prezidenta na Zajaca a nemá informáciu o tom, kto je na zozname klientov BMG Invest a Horizont. Valašik chcel vedieť, či prokurátor priložil k spisu aj informáciu z dešifrovaného CD nosiča.
Hovorca prezidenta Marek Trubač poskytol agentúre SITA stanovisko, v ktorom sa hovorí, "že sa potvrdilo to, čo sme hovorili od začiatku, že pán prezident ani jeho rodina nikdy neboli klientmi nebankových subjektov, ktoré poškodili tisícky slovenských občanov. Je to exaktný dôkaz, že tí, čo proti hlave štátu spustili lživú a cielenú kampaň, klamú. Sú to ľudia, ktorí nedokážu stráviť, že Ivan Gašparovič je obľúbeným prezidentom so širokou dôverou občanov".
Ivan Gašparovič poslal prostredníctvom svojho právneho zástupcu žalobu na Rudolfa Zajaca 3. augusta 2005, potom ju však stiahol, pretože ani 15. februára 2007, keď dôvod svojho konania vysvetlil pre agentúru SITA, ešte nebol určený dátum pojednávania.

01 - Modified: 2003-06-10 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Otázniky okolo smrti politika
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 01:19