StoryEditor

Microsoft vybuduje v Írsku nové európske centrum na spracovanie dát

06.11.2007, 11:55
Autor:
TASRTASR

Americký softvérový koncern Microsoft vybuduje v Írsku nové európske centrum na spracovanie dát. Výška investície sa odhaduje na 500 miliónov USD, v prepočte 11,5 miliardy SKK.
Vo vyhlásení Microsoftu sa uvádza, že plánované dublinské centrum sa stane domovom desiatok tisícov serverov, ktoré internetovým užívateľom poskytujú informácie a webové aplikácie. S výstavbou sa začne koncom tohto mesiaca. Centrum by malo byť dokončené do roku 2009.
"Je to prvé umiestnenie mega dátového centra mimo USA, ktorého špecifickým cieľom je urýchlenie rastu a zvýšenie výkonnosti služieb Windows Live," uviedol viceprezident Microsoft Online Services Group pre Európu, Blízky východ a Afriku John Mangelaars. Ďalšou významnou investícia pôjde na vybavenie centra najmodernejšou serverovou technológiou.
Nové centrum bude mať rozlohu 51 000 štvorcových metrov a bude poskytovať služby Windows Live a ukladať údaje pre on-line služby Microsoftu. Podľa odvetvových zdrojov vysoko automatizované centrum vytvorí asi 20 nových miest. Microsoft v súčasnosti v Írsku zamestnáva asi 1 200 ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 12:13