StoryEditor

Warner Bros bude používať výlučne médiá Blu-ray

07.01.2008, 13:41
Autor:
SITASITA
Filmové štúdio Warner Bros bude vydávať svoje DVD s vysokým rozlíšením výlučne v Blu-ray formáte od spoločnosti Sony, čo je veľmi nepriaznivou správou pre konkurenčnú technológiu HD DVD spoločnosti Toshiba.

Warner Bros je najväčším hollywoodskym predajcom DVD médií s filmami, pričom bol jedným z mála predajcov, ktorý doposiaľ podporoval oba formáty. Všetky zúčastnené strany sa zhodli, že boj o formát médií s vysokým rozlíšením mätie zákazníkov a bráni rozvoju sektoru, ktorý má potenciál mnohých miliárd dolárov. Celkový predaj DVD médií s filmami poklesol podľa Adams Media Research v minulom roku o 4,5 %, čo bolo prvé výrazné medziročné zníženie predaja, odkedy tento formát vznikol v roku 1997.


Ako uviedol generálny riaditeľ Warner Bros Barry Meyer, ak by pokračoval zmätok pri voľbe správneho vysokokapacitného média, je možné, že by sa nevyužil celkový potenciál tohto sektora. Verí, že exkluzívna distribúcia v Blu-ray formáte zväčší potenciál pre úspech masovej produkcie a budú z nej ťažiť predajcovia, výrobcovia a spotrebitelia. Blu-ray formát podporujú aj štúdiá 20th Century Fox spoločnosti News Corp, Walt Disney a Lionsgate. Paramount zo skupiny Viacom a NBC Universal z General Electric vydávajú filmy vo formáte HD DVD.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 16:48