StoryEditor

Kia Motors Slovakia vyrobila do konca septembra 100 tis. áut

01.10.2007, 13:29
Autor:
SITASITA
Uplynulý piatok bol v závode spoločnosti Kia Motors Slovakia pri Žiline vyrobený stotisíci automobil od spustenia sériovej výroby v decembri 2006. Stal sa ním výrobne najmladší model Kia kombi cee'd sw.

Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených spoločnosťou, stotisíci automobil v červenom farebnom vyhotovení s 1,6-litrovým dieselovým motorom, päťstupňovou manuálnou prevodovkou a v najvyššej výbave TX bude vyexpedovaný zákazníkovi do Nemecka. Túto stredu, 3. októbra 2007 montážnu linku podľa informácií automobilky opustí stotisíci kus modelu Kia cee#146#d. "Od začiatku výroby automobilov Kia na Slovensku v decembri 2006 bolo vyrobených už viac ako 80 tis. kusov 5-dverového modelu cee#146#d. Tento model so svojím päťhviezdičkovým bezpečnostným hodnotením Euro NCAP je kľúčovým hráčom v získavaní nových klientov pre značku Kia," uviedol viceprezident spoločnosti Kia Motors Europe Jean-Charles Lievens. Ako ďalej konštatoval, vďaka vysokej kvalite vyškolených zamestnancov v závode Kia, ktorých v dvojzmennej prevádzke pracuje viac 2,5 tis., spoločnosť v súčasnosti vyrába tri modely, jednak 5-dverovú verziu a kombi verziu cee#146#d sw modelu Kia cee´d, ako aj športovo úžitkový model Sportage. "V druhej polovici októbra sa v závode Kia pri Žiline začne s výrobou štvrtého modelu pro cee#146#d, ktorý je športovou 3-dverovou verziou 5-dverového modelu cee#146#d," spresnil viceprezident.
Ako poznamenal prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Kia Motors Slovakia In-Kyu Bae, výroba prvých stotisíc automobilov v našom európskom závode je pre značku Kia mimoriadne dôležitým míľnikom. "Vytvoriť stupeň kvality a produktivity, aký sa dosiahol v závode pri Žiline, je výnimočné. Tieto dva faktory nám umožňujú ponúkať jedinečnú 7-ročnú záruku na automobil Kia cee#146#d," dodal In-Kyu Bae.
Kia Motors Corporation (Kia) bola založená v roku 1944. Je najstaršou kórejskou automobilkou a patrí do automobilovej skupiny Hyundai-Kia Automotive Group. V 13 výrobných a montážnych závodoch v deviatich krajinách sveta v súčasnosti automobilka vyrába viac ako 1,3 mil. vozidiel ročne, ktoré Kia predáva prostredníctvom siete oficiálnych zastúpení v 165 krajinách sveta. Kia Motors Corporation zamestnáva dnes viac ako 33 tis. pracovníkov a eviduje ročné výnosy vo výške takmer 19 mld. USD.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. jún 2024 12:50