StoryEditor

Pokuta od TÚ SR vo výške 1,09 mil. Sk sa Telefónica O2 zdá neprimeraná

19.07.2007, 14:08
Autor:
TASRTASR

Pokutu vo výške 1,09 milióna Sk, ktorú dnes potvrdil Telekomunikačný úrad (TÚ) SR pre spoločnosť Telefónica O2, považuje tento mobilný operátor za neprimeranú. Rozhodnutie úradu však rešpektuje.
"Veríme, že rovnaké kritériá sú uplatňované voči všetkým hráčom telekomunikačného trhu," reaguje na dnešné rozhodnutie predsedu TÚ Branislava Máčaja hovorkyňa Telefónica O2 Hana Hejsková. Dôvod uloženej pokuty vo výške 1 milión Sk je, že Telefónica O2 nezverejnila včas tarifu - cenník a ďalšie tri pokuty v úhrnnej výške 90 000 Sk boli za menej závažné porušenia zákona. "Naše kroky boli v konečnom dôsledku urobené v záujme skoršieho spustenia služby a teda v záujme zákazníka," vysvetlila.
"Úrad pri určovaní výšky pokuty okrem iného prihliadol na závažnosť porušenia povinnosti, ktorá je daná množstvom užívateľov, ktorým včasným nezverejnením tarify nebol daný dostatok včasných informácií pre ich rozhodnutie. Zároveň ide o poskytovateľa s celoslovenskou pôsobnosťou a o poskytovateľa, ktorý nie je bez skúseností v oblasti poskytovania elektronických komunikačných sietí a služieb," zdôvodnil rozhodnutie predsedu zamietnuť rozklad hovorca TÚ Roman Vavro.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 15:46