StoryEditor

Čínsky obchodný radca verí, že na SR príde významný investor z Číny

16.07.2007, 08:49
Autor:
TASRTASR

Nový ekonomicko-obchodný radca Veľvyslanectva Čínskej ľudovej republiky v SR Li Weixin verí, že na Slovensko čoskoro príde významný čínsky investor. Najväčší záujem zo strany investorov je podľa neho o oblasť cestovného ruchu, logistiky, výstavby infraštruktúry a poľnohospodárstva.
"Slovenské ekonomické prostredie považujem za veľmi príťažlivé," konštatoval Weixin vo štvrtok na návšteve Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). Na stretnutí s generálnych riaditeľom agentúry Petrom Hajašom ponúkol možnosť organizácie podnikateľských misií, ako aj poskytovania informácií o čínskych ekonomických udalostiach. Informoval ho tiež o možnosti zúčastniť sa na Invest Fóre, organizovanom čínskym ministerstvom priemyslu, na ktorom by mohla agentúra prezentovať slovenské podnikateľské prostredie a nadviazať kontakty s mnohými významnými investormi.
Riaditeľka marketingu SARIO Zuzana Mikulášová informovala obchodného radcu o tom, že na internetovej stránke agentúry sa nachádzajú už aj informačné materiály o Slovensku v čínskom jazyku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 20:29