StoryEditor

Société Générale zachraňuje svoj investičný fond PACE

10.12.2007, 16:27
Autor:
TASRTASR

Société Générale podporí svoj jediný štruktúrovaný investičný fond PACE. Ako argument uviedla situáciu na trhu.
Investori sú totiž opatrní pri vkladaní svojich peňazí do štruktúrovaných investičných fondov. Príčinou sú turbulencie na finančných trhoch v dôsledku hypotekárnej krízy v USA. Západné banky boli nútené odpísať straty vo výške miliárd dolárov v dôsledku svojej angažovanosti na americkom trhu rizikových hypoték prostredníctvom štruktúrovaných investičných produktov.
Société Générale, ktorá je druhou najväčšou francúzskou bankou z hľadiska trhovej hodnoty, informovala, že poskytne svojmu štruktúrovanému investičnému fondu Premier Asset Collateralised Entity (PACE) úverovú linku 4,3 miliardy USD, v prepočte 97,35 miliardy SKK, a začlení aktíva fondu do svojej bilancie.
Tento krok spôsobí, že miera vlastného kapitálu Tier 1, ktorá je ukazovateľom finančnej sily, klesne o 5 bázických bodov, uviedla Société Générale. Banka dodala, že je presvedčená o kvalite aktív PACE, ktoré konsoliduje. Cenné papiere kryté hypotékami, vrátane hypoték pre klientov s nízkou bonitou, tvoria 12 % aktív fondu. Podľa Société Générale ratingová agentúra Moody's Investor Service hodnotí 75 % aktív PACE ratingom Aaa.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 02:54