StoryEditor

Mokrá dovolenka

16.06.2003, 00:00
Leto spestrené surfovaním, potápaním alebo jazdou na vodných lyžiach môžete zažiť aj na Slovensku. Ak sa chcete venovať vodným športom iba príležitostne, je výhodnejšie, ak si vybavenie prenajmete. Viac v článku časopisu Formát.
  • Kúpanie opäť zdraželo
  • Slováci na dovolenke
  • Predstaviť si dovolenku bez vody je pre viacerých nemožné. Vodné športy však nie sú lacné a je na vás, koľko ste ochotní na ne minúť. Môžete si napríklad kúpiť vlastný kajak za 34-tisíc korún alebo si ho prenajať za 600 korún na deň. Za vodnými športmi nemusíte chodiť len do zahraničia. Aj na Slovensku môžete raftovať, surfovať, lyžovať sa na vode alebo sa potápať.
    Splavovanie divokej vody. Ak máte radi vodu a neprekáža vám zvýšená hladina adrenalínu v krvi, vyskúšajte rafting. Komerčné vodácke kancelárie ho ponúkajú väčšinou za 600 až 900 korún na hodinu. V cene je okrem raftového člnu aj neoprénové oblečenie vrátane vesty, helmy a pádla, inštruktáž a sprievodca. Rekreačne môžete splavovať okrem Váhu aj Belú, ktorá je však zjazdná len za vyššieho stavu vody, Revúcu, Hron, ale aj Dunajec či Čunovský kanál. V raftovaní, ale aj v kanoistike sa však môžete zdokonaliť aj tak, že navštívite niektorú zo škôl vodnej turistiky. Základný päťdňový kurz stojí približne 7 800 korún, dvojdňový kurz je asi o polovicu lacnejší. Ak obľubujete jazdu na motorke, a teda obrovskú rýchlosť, môžete si vypožičať vodný skúter. Napríklad na Seneckých jazerách vás to bude stáť 400...
    Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
    Zostáva vám 85% na dočítanie.
    menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
    19. máj 2024 05:51