StoryEditor

Cigaretka na dva ťahy

Dvadsaťročný Martin sa každé ráno budí s dobrou náladou. Nielen preto, že mu v domácom skleníku dorástla bujná marihuana, ale hlavne preto, lebo v nej už vidí dobrý kšeft. Veď jar, to je hotová nadúroda klientov! Open-air koncerty, víkendy v prírode, študentské večierky... Mladí sa chcú konečne odviazať pod holým nebom. Akože inak, s "mariškou". Alebo tí mladší sa hrajú na zakázaných hrdinov na školských výletoch a pomaturitných večierkoch. Všade tam takmer každý, kto ešte "trávu" nefajčil, vyzerá ako "pozadu za opicami". A tak sa teraz marihuanové jointy (cigarety) alebo ešte modernejšie bongá (marihuanové vodné fajky amatérsky vyrobené z plastových fliaš) zháňajú, jedna radosť!
Martin však vie, že predávať treba len overeným. Mnoho klientov má na internátoch v Bratislave, medzi budúcimi umelcami, filozofmi, lekármi, ekonómami (s budúcimi pedagógmi je to horšie, tí sú "slušňáci"), ale aj medzi pankáčmi, nezávislými týpkami a bývalými hipisákmi. A má už aj stredoškolákov. Cena? Za jeden joint od 50 do sto korún, za "film" (naplnený obal od kinofilmu) sto až tristo. Závisí to od sezóny a od použitej časti rastliny. Najdrahšie sú semená. Obsahujú najviac omamujúcich látok.
Botanický koníček. Pred dvoma rokmi Martin zasadil konopu prvý raz. Živo si spomína, ako to skúšal nenápadne uprostred záhonu kvetín pri dome rodič...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/iformat, menuAlias = iformat, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
11. máj 2024 12:48