Kaviár, ustrice, hľuzovky, staré francúzske koňaky a vybrané šampanské patria k uznávaným a veľmi drahým delikatesám, ktorými sa hrdia tie najvyberanejšie svetové reštaurácie. O tom, že k týmto vyberaným pochúťkam patrí aj ocot z Modeny sa už vie podstatne menej. Môže byť vôbec pohár octu rovnako drahý ako fľaška najdrahšieho koňaku podobného objemu? Môže. Samozrejme, že nejde o obyčajný ocot, ale o originál rovnako vzácny, ako iné známejšie najoriginálnejšie lahôdky na poli gastronómie. Podobne ako najlepšie koňaky alebo vína má aj tento špeciálny ocot -- neocot veľké množstvo napodobenín a falzifikátov. Pravdou však je, že sa napodobňujú a falšujú iba veci naozaj zaujímavé a výnimočné. ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.