StoryEditor

Kráľ vínnych octov z Modeny

30.06.2005, 00:00
Mnohé vyberané delikatesy a nápoje automaticky zaraďuje do TOP gastronomickej kategórie nielen odborná, ale aj laická verejnosť. Menej známa je skutočnosť, že do tejto spoločnosti prepracoval aj jeden neobyčajný ocot.

Kaviár, ustrice, hľuzovky, staré francúzske koňaky a vybrané šampanské patria k uznávaným a veľmi drahým delikatesám, ktorými sa hrdia tie najvyberanejšie svetové reštaurácie. O tom, že k týmto vyberaným pochúťkam patrí aj ocot z Modeny sa už vie podstatne menej. Môže byť vôbec pohár octu rovnako drahý ako fľaška najdrahšieho koňaku podobného objemu? Môže. Samozrejme, že nejde o obyčajný ocot, ale o originál rovnako vzácny, ako iné známejšie najoriginálnejšie lahôdky na poli gastronómie. Podobne ako najlepšie koňaky alebo vína má aj tento špeciálny ocot -- neocot veľké množstvo napodobenín a falzifikátov. Pravdou však je, že sa napodobňujú a falšujú iba veci naozaj zaujímavé a výnimočné. ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/jedla-napoje, menuAlias = jedla-napoje, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
22. november 2024 07:04