StoryEditor

Zvuk z golfovej loptičky

04.09.2007, 00:00

Ak nemáte radi veľkorizmernú elektroniku, novinke od Sony sa určite potešíte. Domáce kino DAV-IS10 prináša päť štýlových čiernych reproduktorov veľkosti golfovej loptičky. Tie jednoducho rozmiestnite po obývačke, spustíte autoinštaláciu a môžete pozerať filmy. Samozrejmosťou je autokalibrácia zvuku (nastavenie jednotlivých reproduktorov podľa tvaru miestnosti). Minikino Sony DAV-IS10 pritom ponúka celkový výkon 850 watov a na Slovensku by sa malo predávať od septembra.
Kvalitu reproduktorov dnes neurčujú vonkajšie rozmery "bední", ale kvalitné súčiastky. Sony využíva menšie a výkonnejšie neodýmiové magnety, hlboko zasadené do membrán, ktoré napriek malým rozmerom ponúkajú veľkú hlasitosť a pestrý zvukový rozsah. Celkový výkon 550 W (5x70 W pre satelitné reproduktory a 2x100 W pre dvojicu subwooferov) je dostatočný aj pre väčšie miestnosti.
"Srdcom" kina je kompaktná hlavná jednotka, ktorá v sebe spája DVD/CD/MP3 prehrávač so surround zvukovým procesorom a FM/AM rádiom s podporou funkcie RDS. Hlavná jednotka je široká iba 21 centimetrov a vysoká o niečo viac ako 10 centimetrov s optickou mechanikou typu "slot".
Kino dokáže prevzorkovať signál, zaznamenaný vo formáte SD (standard-definition) z DVD diskov na vyššiu kvalitu HD formátu, ktorý prostredníctvom HDMI prepojenia posiela do televízora. To znamená, že vysokú HD kvalitu si môžete vychutnať aj z klasických DVD, kamier či iných zdrojov. Cez DAV-IS10 si môžete púšťať hudbu aj z mobilu, MP3 prehrávača alebo z domácej siete, a to priamym prepojením cez kábel, ale aj cez bezdrôtový prenos cez WiFi alebo Bluetooth. Jeho cena je 29 990 korún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/new-wave, menuAlias = new-wave, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 22:02