StoryEditor

Snívam o Madagaskare

28.08.2007, 00:00

Čo vám počas tohtoročného leta za žiadnu cenu nesmie ujsť?
-- Rád by som si ešte toto leto doprial spolu s rodinou pobyt na horách, v prírode, na nejakej súkromnej chate. Na Slovenku je veľa miest kam sa rád vraciam. Som však skôr zimný typ, a preto si viem lepšie vychutnať dovolenku v zime, v snehu.
Keď na začiatku dovolenky zistíte, že vo vašom hoteli je ubytovaný aj slovenský premiér, aká bude vaša reakcia?
-- Premiér je človek, ktorý ma značnú moc ovplyvňovať naše životy. Myslím si, že moja reakcia by bola priamo úmerná tomu, ako si v tomto ovplyvňovaní vedie a či ho považujem za skutočnú osobnosť hodnú premiérskeho postu. Ak by to bol premiér, ktorého si vážim, určite by som si našiel cestu, ako ho nevtieravo osloviť. Ak by som však o ňom nemal pozitívnu mienku, jeho pobyt by som odignoroval a určite by som sa nenechal rozptyľovať jeho prítomnosťou.
Kam by ste boli schopný a ochotný vydať sa sám a stopom?
-- Za študentských čias som po Európe stopom cestoval, dokonca som prešiel skrz-naskrz celé Albánsko. Stopovanie je skvelé na spoznávanie nových krajín, aj keď mám pocit, že čím ďalej, tým viac je to nebezpečnejšie. Ja mám však na tento druh cestovania iba pozitívne spomienky. Ak by som sa teraz niekam vybral stopom, tak určite nie sám. Samého by ma to v novej krajine nebavilo. Myslím, že teraz by som stopom cestoval už iba v prípade núdze.
Keby vám na dovolenke ukradli peniaze a kreditky, ste typ, ktorý sa okamžite vráti domov, alebo nájdete alternatívu a rekreujete sa ďalej?
-- Záležalo by na mnohých okolnostiach: mieste dovolenky, či by som tam bol s rodinou alebo s priateľmi, ako ďaleko je domov, atď. Ak by mi však nechali aspoň telefón, myslím si, že by to stačilo na spojenie s bankou a pokračovať v dovolenke by nemal byť problém. Určite by som volil racionálne riešenie.
Ako dlho vydržíte bez práce?
-- Niežeby som bol vorkoholik, to skôr naopak. Aj keď je pravda, že po pár dňoch bez práce začnem byť neistý. Práca mi nechýba, skôr to, že nemám prehľad.
Ak vám ponúknem letenku na hociktoré miesto na svete, ktoré by ste si vybrali a prečo?
-- Určite by to bol Madagaskar. Nikdy som tam nebol, a nehľadajte za tým ani žiadne racio. Veľa som o tej krajine čítal ešte v detstve a zostalo to vo mne odmala. Takéto sny vás nepustia ani po rokoch, kým si ich, samozrejme, nesplníte. A je ešte jedno miesto, ktoré by som určite neodmietol -- Island.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/new-wave, menuAlias = new-wave, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 04:17