StoryEditor

ANO myslí na predčasné voľby

19.06.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Aliancia nového občana, ktorá sa po voľbách v roku 2002 stala súčasťou koalície, berie výsledok volieb na vedomie. Podľa podpredsedníčky strany Evy Černej sa občania rozhodli pre väčšie strany, čo ANO akceptuje a ďakuje voličom za každý hlas. I napriek tomu, že strana získala necelých 1,5 percenta hlasov voličov, Černá je rada, že jej členovia a kandidáti "mohli kráčať po Slovensku, urobiť pred občanmi odpočet a predstaviť našu víziu budúcnosti". Podľa Černej ANO štartovala z veľmi nevýhodnej pozície, keď ju opustili viacerí členovia. Strana tiež skončila v mediálnej izolácii, z ktorej sa jej nepodarilo vymaniť. Podľa Černej za tri roky, čo bola ANO vo vláde, priniesla na Slovensko viac ako 30 -tisíc pracovných príležitostí, množstvo nových zákonov v sociálnej oblasti a ľudských právach, či zastavenie spoplatňovania školstva. "Preto sme radi, že po nás ostáva veľký kus práce, ktorý už nik nebude môcť vymazať," dodala Černá.
ANO investovala do volebnej kampane milióny korún a tým, že nezískala ani dve percentá, prišla aj o volebnú kauciu. "Otázky financovania treba smerovať na Pavla Ruska," povedala Černá. Zdôraznila, že strana pokračuje ďalej a bude sa pripravovať na komunálne voľby, prípadne na predčasné voľby, ktoré by zloženie nového parlamentu mohlo priniesť.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/parlamentne-volby-2006, menuAlias = parlamentne-volby-2006, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 18:53